Pujades de preus de discs durs tant interns com externs

preus disc dur

Des de fa més de 3 setmanes que es preveia que els preus dels discs durs s’encaririen ja que les inundacions que hi ha hagut els darrers mesos a Tailàndia han provocat destrosses en totes les empreses del sector, afectant al 25% de la producció mundial d’aquest dispositiu. Això és el que diuen marques com Seagate o Western Digital, i, per tant, no era d’esperar que afectés als preus dels discs durs tant interns com externs. les pujades s’han deixat notar sobretot en els discs durs més barats i menys en els més cars. Així tenim que pere exemple s’han detectat variacions de preus com les següents:

  • Disc dur de 1 Tbyte: de 50 dòlars/Tbyte a 140 dòlars/Tbyte: un increment aproximat del 180%
  • Disc dur de 1,5 Tbytes: de 47 dòlars/Tbyte a 93 dòlars/Tbyte: un increment aproximat del 100%
  • Disc dur de 2 Tbytes: de 40 dòlars/Tbyte a 72 dòlars/Tbyte: un increment aproximat del 80%
  • Disc dur de 3 Tbytes: de 67 dòlars/Tbyte a 87 dòlars/Tbyte: un increment aproximat del 30%

Per tant, i com no era d’esperar, aquests augments s’han traslladat a les tendes de tot el món, tal i com es pot veure en la següent gràfica, que mostra l’evolució del preu d’un dels discs durs que es venen a les tendes de casa nostra:

En aquest cas partim d’un preu mínim de 54,99$ el dia 7/9/2011 i passem a un preu de 149.99 el dia 15/11/2011, El que suposa un augment aproximat del 172% respecte al preu original.

Les tendes de casa nostra no han estat una excepció i tal i com es mostra en la gràfica d’evolució de preus del disc dur Western Digital Caviar Blue 1TB SATA 6Gb/s han estat afectats. De moment la majoria de tendes han tret els preus dels discs durs del catàleg de preus oficials, però si comparem dos tarifes d’ordinadors veiem com s’ha encarit el preu d’ordinadors afectats pel mateix motiu, l’encariment dels preus dels disc durs. Per exemple, si comparem les tarifes de la tenda Life Informàtica de Barcelona veiem com ha augmentat el preu d’un ordinador des de 725€ el dia 14 d’octubre del 2011 fins als 789 € del passat dia 11/11/2011, tal i com es pot veure a continuació:


Preus life informatica 20111014
El que és el mateix que dir que el preu d’aquest ordinador ha pujat aproximadament i de cop un 9%.

Deixa un comentari o pregunta

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.